Business

Stěhování s dodávkou zvládnete i sami

Stěhovací služby patří k nejvyužívanějším na trhu a stěhovacích firem se v naší zemi uživí velký počet, ovšem počítejte také s tím, že to nebude zadarmo. Kupříkladu přestěhování vybavení jednoho menšího dvoupokojového bytu na vzdálenost čtyř set kilometrů vás může vyjít i na patnáct tisíc korun. S pronajatou dodávkou to zvládnete možná o něco pomaleji, ale rozhodně levněji.

krabice na stěhování

Stěhování s pronajatou dodávkou – ke stěhování běžného vybavení bytu, pokud v něm nejsou takové „speciality“, jako je klavír nebo obří akvárium, vystačíte s pronajatou dodávkou z půjčovny dodávek v Praze 4 https://www.rentcarservice.cz/pujcovna-dodavek-praha. Můžete za ní ještě zapřáhnout přívěsný vozík a tím zkrátit počet jízd do cílové destinace. Nejvýhodnější je to samozřejmě pro stěhování na kratší vzdálenosti, každopádně se vyplatí znát co nejpřesnější kalkulaci pro porovnání se stěhovací firmou.

přenášení krabic při stěhování

V klidu si sedněte ke stolu a pište si na papír vše, co k porovnávání potřebujete – začněte odhadem objemu stěhovaných věcí a podle něj snadno spočítáte, kolikrát se s autem musíte otočit. Počet jízd pak vynásobíte kilometrovou vzdáleností mezi jednotlivými stěhovanými objekty a výsledek pak ještě vynásobíte spotřebou paliva na jeden kilometr a jeho cenou. Do celkové sumy musíte ještě započítat cenu pronájmu vozidla, a to na dobu, kterou se pokusíte odhadnout podle počtu ujetých jízd a času potřebného pro nakládku a vykládku věcí z auta.

Pak si ještě spočítejte, kolik by vás přibližně stálo stěhování u stěhovací firmy a obě hodnoty (stěhovací firmu a stěhování s dodávkou) mezi sebou porovnejte. Většinou to vyjde tak, že stěhování s dodávkou bude levnější.

Stěhování s pronajatou dodávkou vás sice bude stát určité úsilí (psychické i fyzické), ale za uspořené peníze si pak můžete dovolit do nového bytu pořídit něco, po čem toužíte, např. novou postel, psací stůl, koberec či sedací soupravu, a tu si pak necháte dovézt přepravní službou, kterou zajistí dotyčný obchod.

Mohlo by se vám také líbit...