Nezařazené

Svůj bicykl můžete vzít všude s sebou

Jestliže máte svůj bicykl skutečně rádi a nedovedete si představit, že byste se bez něj třeba na dovolené měli obejít, tak vám nezbývá, než ho vzít s sebou. Jak to udělat? Snadno, stačí si opatřit kvalitní nosič kol a máte po problémech.
Pokud jde o samotný nosič kol, můžete volit ze dvou typů podle toho, kam na automobil chcete své kolo anebo klidně i více bicyklů umístit. Buď na střechu anebo do zadní části vašeho vozidla za kufr. Oba dva způsoby umístění mají své výhody a nevýhody a své krajní příznivce i odpůrce si tak najde každý z nich.

cyklisti – otec a dítě

Nicméně přece jen většina lidí preferuje nosiče kol na tažné zařízení http://www.amsa.cz/Nosice-jizdnich-kol, a to hned z několika důvodů. Jak z názvu jednoznačně vyplývá, tak takový nosič kol je připevněný na tažném zařízení, takže pokud ho nemáte, musíte své vozidlo nejprve vybavit vhodným tažným zařízením, které odpovídá konkrétnímu typu vašeho vozidla, a až posléze na něj můžete připevnit nosič kol.

V každém případě, když budete mít bicykl připevněný na nosiči kol na tažném zařízení, tak máte jistotu, že ho budete mít vždy po ruce. Nebudete se pro něj muset natahovat nikam do výšek a složitě jej sundávat dolů, a naopak posléze vysazovat nahoru. To přijde vhod především všem starším lidem, ale jistě i ženám, neboť manipulovat s bicykly na střeše automobilu je skutečně náročné a fyzicky namáhavé, a ne každý to zvládne.

připojení k tažnému zařízení

Druhé hledisko, ze kterého nosič kol připevněný na tažném zařízení také oceníte, je bezpečnost. Je mnohem bezpečnější vozit bicykly připevněné za kufrem vozidla, než na střeše. A to z prostého důvodu – na takový náklad snadno zapomenete a takové opomenutí vás může přijít velice draho, pokud omylem vjedete do tunelu, pod stromy anebo na jiné místo se sníženou výškou průjezdu. Riskujete tím nejen majetkovou újmu, ale především ohrožení bezpečnosti na silnici.

Mohlo by se vám také líbit...